Wil je ook lid worden van "De Strangers v'r Altaaid" vzw? Klik hier om aan te sluiten!

Interviews

De Strangers over zichzelf, en BV's over De Strangers.

Tussen 2008 en 2010 trok René Van Camp in het gezelschap van regisseur Guido Canfyn (camera en geluid) door het land om talloze bekende en minder bekende landgenoten te inteviewen over De Strangers, hun oeuvre en - eventueel - hun samenwerking. Het resultaat is even divers en rijk als de geschiedenis van De Strangers!

- Introductie
- Medewerkers
- Muzikanten
- Historici
- Personaliteiten
- Burgemeesters
- Anderen

Het Strangersarchief > Interviews > Anderen

Anderen

Rik Gyles

Rik Gyles kreeg een toneelopleiding aan de Studio Herman Teirlinck te Antwerpen, en volgde aansluitend nog lessen aan de Academy of Television Arts and Sciences te New York. Van 1961 tot 1969 was hij realisator en producer bij de Belgische Radio en Televisie. Hij stond mede aan de wieg van de Kleinkunst-opleiding van de Studio Herman Teirlinck te Antwerpen, waar hij van 1969 tot 1973 werkleider-kleinkunst was. In 1973 werd hij adjunct-studieleider van de Academie voor Kleinkunst te Amsterdam, en in 1977 werd hij stafmedewerker van De Toneelschool aldaar.

Marc Van der Linden

Deze gepensioneerd leraar uit Lier, ontmoette in 2008 John De Wilde op vakantie in Turkije en kon het niet laten om John te bedanken voor de “Schele Vanderlinde”. Dit resulteerde in een éénmalig optreden in het hotel van “John en Andere Strangers” waarbij het pompierslied en uiteraard ook “Antwarpe” werden gebracht.

Keer terug naar de introductie.