Wil je ook lid worden van "De Strangers v'r Altaaid" vzw? Klik hier om aan te sluiten!

Historiek

Ontdek het verhaal van De Strangers in drie hoofdstukken:

- 1952-1998: Ontstaan, hoogtepunt en controverse
- 1999-2002: Een afscheid in schoonheid
- 2003-2015: Een actief pensioen

Het Strangersarchief > Historiek > 2003-2015

Historiek: 2003-2015 - Een actief pensioen

Ook na het afscheidsconcert kwamen de Strangers nog veelvuldig in het nieuws. Uitgezonderd voor het goede doel treden ze weliswaar niet meer op, stilzitten bleven ze allerminst. Dergelijke optredens vonden plaats op 11 januari 2007 als eerbetoon aan Stafke Fabri in het "Atrium" van het Antwerpstadion; op 24 mei 2007 ter gelegenheid van het "Antwerps Sportfeest" in de (toen) nieuwe "Lotto-Arena-hall"; op 14 december 2007 in de vernieuwde stadsfeestzaal ter gelegenheid van het uitbrengen van de nieuwe CD; en op 10 augustus 2008 ter gelegenheid van "Antwerpen Zingt" waar ze de Potpourri van "De rijkswacht", "'k Zen zoe geire polies", "De blauwe geschelpte" en "Schele Vanderlinde" brachten, evenals "Antwarpe 'k zien a zoe geire" en natuurlijk "Antwarpe". Daarnaast traden De Strangers ook op het witte doek op, aangezien ze in 2008 zichzelf speelden in de film "Los". Ook op het kleine scherm kunnen De Strangers sinds 26 januari 2011 opnieuw bewonderd worden, wanneer VTM na twintig jaar alle dertien afleveringen van de humoristische reeks "De Strangorianen" op twee DVD's uitbrengt.

Gesterkt door de vele handtekeningen van de trouwe fans, kwam in 2005, na 4 jaar lobby-werk, dan toch het verzameld oeuvre van de Strangers uit in de vorm van een CD-box. Op 8 november 2006 volgde ook nog de DVD-box. Ter promotie van deze laatste box konden geïnteresseerden hun exemplaar op 16 december 2006 door De Strangers laten signeren in "De Groote Witte Arend". Ter gelegenheid van deze actie kon de box worden aangekocht voor 85 euro, net als op woensdag 20 december 2006.

Uitzonderlijk verrasten De Strangers op 1 november 2007 met de voorstelling van "Ântwârpe 'k zien a zoe geire", een nieuwe compilatie-CD met hùn odes aan 't stad. Op deze CD brengen zij tevens 2 nieuwe liedjes uit, waaronder een échte hymne.

In 2009 vierde DeStrangers.org haar tienjarig bestaan. Ter gelegenheid van deze verjaardag werd op de site een overzicht gegeven van alle incarnaties van de website, vanaf de eerste versie in 1999 tot de recentste uit 2009. Op 12 september 2011 werd dit overzicht in een folder gebundeld die hier gratis te downloaden is.

24 februari 2011: In De Roma ging de humoristische revue "Azzek nog zou trouwen" in première. Drie mannen en drie vrouwen gaan op zoek naar liefde en hun ideale partner. Met vallen en opstaan ontdekken ze de voor- en nadelen van het andere geslacht. Wie draagt de broek en wie ligt onder de sloef ? Wie denkt niet : “Azzek nog zou trouwen, dan zou ik het anders aanpakken…” Kortom : een plezante kijk op het liefdesleven.
Azzek nog zou trouwen” was een revue met meer dan 60 liedjes van de Strangers.

Download de persmap

DE STRANGERS HULDIGEN EDDY WALLY ... OP ZIJN STRANGERS
13 februari 2016

Naar aanleiding van het overlijden van hun collega-zanger Eddy Wally, betuigen De Strangers hun medeleven door het rouwregister van Radio 2 te tekenen.

Lees meer

UITREIKING VAN DE JOZEF SIMONSPRIJS AAN DE STRANGERS
10 december 2015

De Strangers ontvingen op 29 november 2015 de Jozef Simonsprijs voor hun bijdrage aan de Vlaamse en Antwerpse cultuur. Deze tweejaarlijkse prijs werd uitgereikt door de Serviceclub Marnixring Voorkempen Pater Stracke. Het talrijk opgekomen publiek werd tot slot getrakteerd op een klein optreden.

Lees meer (met beelden)

POP UP MARKT DEN MOOR
25 juli 2015

Op zondag 19 juli vond de pop up markt van Afspanning Den Moor plaats te Broechem. Eén van de kraampjes was gereserveerd voor De Strangers alwaar zij hun boek De Strangers Compleet hebben gesigneerd.
Lees meer

DE STRANGERS SIGNEERDEN
1 juni 2015

De Strangers toerden het land door om De Strangers Compleet te promoten! Op 9 mei en 23 mei trokken talrijke fans in grote getale naar de Standaard Boekhandels van respectievelijk het Waasland Shopping Center te Sint-Niklaas en het Ring Shopping Center te Kortrijk om hun boeken te laten signeren. Bovendien gaven ze op 30 mei ook nog een uitzonderlijk optreden tijdens het evenement 'De zingende bink' te Turnhout (Bekijk hier de opnames van hun optreden).

Artus Uitgevers en DeStrangers.org stellen voor: DE STRANGERS COMPLEET
1 november 2014

Na de CD-box “Al ons liekes” zijn nu ook alle liedjesteksten in boekvorm verkrijgbaar, mooi ingebonden in een luxe-uitvoering en stevig gekartonneerd. De Strangers Compleet brengt een eigenzinnige kijk op zestig jaar geschiedenis, geïllustreerd met vele en vaak onuitgegeven foto’s en talloze extra’s. Na 2005 hebben De Strangers nog enkele typische Strangersliekes uitgebracht die de CD-box niet hebben gehaald. Verzamelaars kunnen deze liekes, net als enkele andere zeldzame (ABN)pareltjes, als extra 21ste CD bestellen om de CD-box werkelijk compleet te maken (meerprijs van 10 €).
Lees meer

DE STRANGERS VOEREN DE ULTRATOP 200 AAN
26 juli 2012

Ook al zijn De Strangers reeds lang gestopt, hun liedjes worden door het publiek nog steeds gesmaakt. De dubbele compilatie-cd van ARS Entertainment, met liedjes van de twee Antwerpse groepen 'De Strangers' en 'Katastroof', voert immers de albumtop 200 ba, Ultratop aan. Lees het volledige artikel op deredactie.be!

Serjeuze Strangers zingen SERJEUZE LIEKES
8 december 2011

De Strangers zijn natuurlijk gekend omwille van hun "plezante nummerkes", maar ze maakten er een erezaak van om jaarlijks een "serjeus lieke" te maken. Bis-Art verzamelde op één CD 21 nummers waarin ernstige Strangers op meesterlijke wijze diverse emotionele facetten rond persoonlijke en maarschappelijke facetten bezingen. Van huwelijksperikelen tot het migrantenprobleem uit de jaren '70 en het verlies van een te vroeg gestorven kameraad. Sinds begin december 2011 verkrijgbaar in de winkelrekken.