Wil je ook lid worden van "De Strangers v'r Altaaid" vzw? Klik hier om aan te sluiten!

Interviews

De Strangers over zichzelf, en BV's over De Strangers.

Tussen 2008 en 2010 trok René Van Camp in het gezelschap van regisseur Guido Canfyn (camera en geluid) door het land om talloze bekende en minder bekende landgenoten te inteviewen over De Strangers, hun oeuvre en - eventueel - hun samenwerking. Het resultaat is even divers en rijk als de geschiedenis van De Strangers!

- Introductie
- Medewerkers
- Muzikanten
- Historici
- Personaliteiten
- Burgemeesters
- Anderen

Het Strangersarchief > Interviews > Introductie

Introductie

Bij wijze van inleiding laten we Strangers Alex en John zelf aan het woord, over de tijd toen De Strangers zichzelf nog "The Strangers" noemden, geheel naar de tijdsgeest van toen.

Deel 1:

Deel 2:

Deel 3:

 

De Strangers live

De volgende opnamen zijn livebeelden gemaakt door René Van Camp in de laatste jaren voordat De Strangers op pensioen gingen.

Oekandana

Tijdens het afscheidsconcert op 14 mei 2002, in de Elisabethzaal in Antwerpen brengen De Strangers "Oekandana" als eerste liedje van een potpourri, waarvan de titels door John, zoals een volleerde veilingmeester, werden geselecteerd

De Pruimentijd

Het liedje wordt voorafgegaan door een promotie-actie ter bevordering van de pruim, iets waar John zich helemaal in kan uitleven. Ofwel "De Antwerpenaar als internationale taalvirtuoos", uiteraard zwaar overgoten met een antwerpse saus

Jantje zag eens pruimen hangen

Uit het afscheidsconcert van De Strangers, in de Elisabethzaal te Antwerpen op 14 mei 2002. Op de tonen van Soeur Sourire's "Dominique" kan John zich weer eens tenvolle uitleven in een reeks fenomenale verkleedpartijen. Verbaas u voorafgaand aan het hoge tempo van grappen waarop John de zaal trakteert, waarbij er één op zijn minst "op het randje" is.

Kijk verder naar de interviews van (voormalige) medewerkers.