Wil je ook lid worden van "De Strangers v'r Altaaid" vzw? Klik hier om aan te sluiten!

Home > 23 mei 2017

DE VIRALE VIDEO VAN DE STRANGERS AAN 'DE KENNEDYTUNNEL'
23 mei 2017

In het kader van de week van de mobilitieit bij Radio 2 Antwerpen (van 15 tot 19 mei) namen Bob, John en Nest op donderdag 11 mei een nieuwe versie van de 30-jaar oude clip over ‘De Kennedytunnel’ op. Jammer genoeg kon Alex er wegens ziekte niet bij zijn. Gelukkig vond men in het VRT-archief nog oude ‘Kijk uit’-beelden van De Strangers, mét Alex, vlak aan de Kennedy-tunnel (een levensgevaarlijke situatie, maar toen kon dat blijkbaar nog).

Bij de opnamen lijkt het alsof De Strangers pas gisteren gestopt zijn. In amper één uur tijd werd in drie takes alles ingeblikt. Uit voorzorg had de Radio 2-ploeg grote tekstpancartes gemaakt, maar deze bleken amper nodig.

Deze keer zorgt de Kennedytunnel zelf voor de typische Strangershumor, die veelal op tegenstellingen werkt. Want terwijl De Strangers zingen dat ze ‘stonden stil in ’n kilometerfil’, en wette waar dan wel? Just ... on de Kennedy-, de Kennedytunnel!’, rijden op de achtergrond de voertuigen vrolijk in en uit de tunnel. Inderdaad, een uitzonderlijke situatie op een weekdag!

Radio 2 Antwerpen zette de clip op vrijdag 12 mei, om 12.30u op hun facebookpagina met deze tekst:

Ben jij de files in en rond Antwerpen ook zo beu als De Strangers? Deel dan dit filmpje! Ze namen speciaal voor Radio 2 Antwerpen een nieuwe clip op van het filelied bij uitstek'De Kennedytunnel'. Na 30 jaar nog verrassend actueel. Deze week zoeken we tussen 6 en 8 trouwens naar oplossingen voor die files. Zeker luisteren dus!

Op twee dagen tijd kreeg de clip meer dan 300.000 bezoekers en de nieuwsredactie melde op deredactie.be dat ‘De Strangers viraal gaan’. Na één week hebben al meer dan 500.000 mensen de clip bekeken en 7.500 keer gedeeld. Daarmee halen De Strangers de hoogste score van het afgelopen jaar voor een Radio 2-clip in heel Vlaanderen. De vorige virale video dateert van 19 mei 2016 bij Radio Oost-Vlaanderen (op 20 mei 2017: 650.000 views, 7.900 keer gedeeld).

Het zijn meestal Kennedytunnelgebruikers, ook uit Nederland, die reageren. Uiteraard beamen ze de permanente stilstand aan de tunnel maar ook De Strangers krijgen de nodige aandacht:

Zalig, geweldig, geniaal, schitterend, top, giere, dikke hit, mijn alarmschijf, topschijf, de max, tranen in mijn ogen, fantastisch ware het niet zo schrijnend, zomerhit 2017. En sommigen misten Alex.
Dit is echt het beste moment deze dag
Juist!!!! Bijna al de teksten van hun liedjes zijn nog altijd even actueel. Ook al denk je van wel, er veranderd gewoon niets op de wereld.
Geweldige mannen!.....die Strangers toch!
OPVOLGERS GEVRAAGD!!! DRINGEND!!!!!!!
Kheb nog maar 1 doelstelling op da gebied en da is de strangers in levende lijve allemaal een hand kunne geve. Ik ben daar al fan van sinds ik 5 jaar ben ken de liedjes bijna allemaal vanbuiten zijn echt men idole
Goe gevonden strangers, blij jullie nog eens te horen.
Echt knap van die mannen
Ze blijven toch onverslijtbaar of je nu fan bent of niet.
Strangers 2.0
Als die mor meer mochten of woue zingen ... Het zou ni meer kunnen , direkt een democratisch proces aan hun been .....spijtig ..!
Fantastisch die gasten! Wou da ze nu nog Liekes maakten , want ze zijn onvervangbaar!!!
de strangers are back! Beste lied ooit, buiten den blauwe geschelpte gerekend natuurlijk
Ze blijven toch goed he. Heb nog steeds een plaat van mijn moeder die er meerdere had. Ken ik compleet van buiten. Mijn zoon heeft enkele jaren in de Lange Dijkstraat gewoond en als ik ging wandelen met mijn kleindochterje zong ik steeds 'Op t st Jansplein, ' k wier mottig van de pijn
Voor mij mogen ze nog een paar toppers schrijven en zingen...
Keigoe gedaan van de strangers
Besef ik zit al heel de week me da lied in mijne kop
Ze zouden beter die mannen naar 't song festival sturen
Die met z'n oranje broek is echt zalig
De helden, die manne, altèd de noagel oep de kop mej hun liekes
super super super goe gedaan mannen wat hebben wij jullie gemist kom maar op meer van dat !!!!!!!!!!! xxx proficiat mannen !!!!!!!
Bangelijk goed is daar al een cd te koop van

(Een Nederlander:) Mooi taaltje. Versta er niet veel van... maar klinkt prachtig.

(Zelfs een franstalige (Antwerpenaar?)):
-ptite chore au gc?
- Haha la musique est top! Et la chore a la fin jadooor
- belle carrière musicale en perspective hahaha

De bewuste clip van Radio 2:

Enkele beelden van de opname:

Keer terug naar home