Ook na het afscheidsconcert kwamen de Strangers nog veelvuldig in het nieuws. Uitgezonderd voor het goede doel treden ze weliswaar niet meer op, stilzitten bleven ze allerminst. Dergelijke optredens vonden plaats op 11 januari 2007 als eerbetoon aan Stafke Fabri in het “Atrium” van het Antwerpstadion; op 24 mei 2007 ter gelegenheid van het “Antwerps Sportfeest” in de (toen) nieuwe “Lotto-Arena-hall”; op 14 december 2007 in de vernieuwde stadsfeestzaal ter gelegenheid van het uitbrengen van de nieuwe CD; en op 10 augustus 2008 ter gelegenheid van “Antwerpen Zingt” waar ze de Potpourri van “De rijkswacht”, “‘k Zen zoe geire polies”, “De blauwe geschelpte” en “Schele Vanderlinde” brachten, evenals “Antwarpe ‘k zien a zoe geire” en natuurlijk “Antwarpe”. Daarnaast traden De Strangers ook op het witte doek op, aangezien ze in 2008 zichzelf speelden in de film “Los”. Ook op het kleine scherm kunnen De Strangers sinds 26 januari 2011opnieuw bewonderd worden, wanneer VTM na twintig jaar alle dertien afleveringen van de humoristische reeks “De Strangorianen” op twee DVD’s uitbrengt.

Gesterkt door de vele handtekeningen van de trouwe fans, kwam in 2005, na 4 jaar lobby-werk, dan toch het verzameld oeuvre van de Strangers uit in de vorm van een CD-box. Op 8 november 2006 volgde ook nog de DVD-box. Ter promotie van deze laatste box konden geïnteresseerden hun exemplaar op 16 december 2006 door De Strangers laten signeren in “De Groote Witte Arend”. Ter gelegenheid van deze actie kon de box worden aangekocht voor 85 euro, net als op woensdag 20 december 2006.

Uitzonderlijk verrasten De Strangers op 1 november 2007 met de voorstelling van “Ântwârpe ‘k zien a zoe geire”, een nieuwe compilatie-CD met hùn odes aan ’t stad. Op deze CD brengen zij tevens 2 nieuwe liedjes uit, waaronder een échte hymne.

In 2009 vierde DeStrangers.org haar tienjarig bestaan.


24 februari 2011: In De Roma ging de humoristische revue “Azzek nog zou trouwen” in première. Drie mannen en drie vrouwen gaan op zoek naar liefde en hun ideale partner. Met vallen en opstaan ontdekken ze de voor- en nadelen van het andere geslacht. Wie draagt de broek en wie ligt onder de sloef ? Wie denkt niet: “Azzek nog zou trouwen, dan zou ik het anders aanpakken…” Kortom: een plezante kijk op het liefdesleven.
Azzek nog zou trouwen” was een revue met meer dan 60 liedjes van de Strangers.


De Strangers zijn natuurlijk gekend omwille van hun “plezante nummerkes”, maar ze maakten er een erezaak van om jaarlijks een “serjeus lieke” te maken. Bis-Art verzamelde in december 2011 op één CD 21 nummers waarin ernstige Strangers op meesterlijke wijze diverse emotionele facetten rond persoonlijke en maarschappelijke facetten bezingen.


‘De Strangers voeren de Ultratop 200 aan’

Het lijkt een vreemde kop voor een groep die op 26 juli 2012 al tien jaar op pensioen is, maar ook al zijn De Strangers reeds lang gestopt, hun liedjes worden door het publiek nog steeds gesmaakt. De dubbele compilatie-cd van ARS Entertainment, met liedjes van de twee Antwerpse groepen ‘De Strangers’ en ‘Katastroof’, voert immers de albumtop 200 ba, Ultratop aan. Lees het volledige artikel op deredactie.be!


De Strangers Compleet

Op 1 november 2014 bracht Uitgeverij Artus het boek ‘De Strangers Compleet’ uit. Na de CD-box “Al ons liekes” zijn nu ook alle liedjesteksten in boekvorm verkrijgbaar, mooi ingebonden in een luxe-uitvoering en stevig gekartonneerd. ‘De Strangers Compleet’ brengt een eigenzinnige kijk op zestig jaar geschiedenis, geïllustreerd met vele en vaak onuitgegeven foto’s en talloze extra’s. Na 2005 hebben De Strangers nog enkele typische Strangersliekes uitgebracht die de CD-box niet hebben gehaald. Verzamelaars kunnen deze liekes, net als enkele andere zeldzame (ABN)pareltjes, als extra 21ste CD bestellen om de CD-box werkelijk compleet te maken

De Strangers toerden het land door om ‘De Strangers Compleet’ te promoten! Op 9 en 23 mei 2015 trokken talrijke fans in grote getale naar de Standaard Boekhandels van respectievelijk het Waasland Shopping Center te Sint-Niklaas en het Ring Shopping Center te Kortrijk om hun boeken te laten signeren. Bovendien gaven ze op 30 mei ook nog een uitzonderlijk optreden tijdens het evenement ‘De zingende bink’ te Turnhout .

De Strangers signeren ‘De Strangers Compleet’ in een winkel van Standaard Boekhandel in mei 2015.

Op zondag 19 juli 2015 vond de pop up markt van Afspanning Den Moor plaats te Broechem. Eén van de kraampjes was gereserveerd voor De Strangers alwaar zij hun boek ‘De Strangers Compleet‘ hebben gesigneerd. Als voorsmaakje voor de meezingavond van 4 augustus, zong Stranger John een eigen versie van ‘Antwarpe’.


Uitreiking Jozef Simonsprijs

Een compilatie met de hoogtepunten.

De Strangers ontvingen op 29 november 2015 de Jozef Simonsprijs voor hun bijdrage aan de Vlaamse en Antwerpse cultuur. Deze tweejaarlijkse prijs werd uitgereikt door de Serviceclub Marnixring Voorkempen Pater Stracke.
In aanwezigheid van onder andere minister Jan Jambon was het voormalig BRT-baas Cas Goossens die hen de prijs overhandigde. De ironie hiervan ontging hen niet.
Het talrijk opgekomen publiek werd tot slot getrakteerd op een klein optreden.


Overlijden van Eddy Wally

We bewaren vele goede herinneringen aan jou! In onze lange carrière zijn we mekaar vaak op de podia in gans Vlaanderen tegen gekomen. “We zijn nog samen “begost”!”, zei je dan altijd. En telkens was het dan “dikke ambiance”, meer nog achter het podium dan er op.

Heerlijke tijd was dat!

Onze samen-opname van “Plat Tangoke” en “O, wat ’n kus” staat in ons geheugen gegrift. Want zingen dat kon je! Vanaf dan wisten we ook dat je onze antwerpse humor echt kon waarderen.

En overgoten we je belevenissen in Amerika in “Den echten Eddy” met een licht ironisch maar typisch Strangers-sausje, we wisten dat je er zelf heel hartelijk kon om lachen.

Voor jou regelde Nest het dat je , samen met hem in een duosprong, ook effectief uit “een vliegmachien” sprong.

Zo hebben we nog veel anekdotes en “dat zijn de goede herinneringen, die nemen we mee zolang we verder leven”.

Alex, Bob, John en Nest
De Strangers
13 Februari 2016