De Strangers over zichzelf, en BV’s over De Strangers.

Tussen 2008 en 2010 trok René Van Camp in het gezelschap van regisseur Guido Canfyn (camera en geluid) door het land om talloze bekende en minder bekende landgenoten te interviewen over De Strangers, hun oeuvre, en hun (eventuele) samenwerking.

Het resultaat is even divers en rijk als de geschiedenis van De Strangers!

Bob Cools (1983-1994)

Bob Cools was vooral gecharmeerd door “De Warrekvraa” van De Strangers want dat liedje deed hem sterk denken aan de schoonmaaksters in stadsdienst: “Die van’t Stad, dat zijn echte Madammen …”


Leona Detiège (1995-2003)

Als kind had ze een band met De Strangers omdat deze met de gemeenteraadsverkiezingen in 1964 in een verkiezingsliedje (als De Loeffers) het verkiezingsprogramma bezongen van haar vaders politieke rivaal, nl. de populaire en veel te vroeg gestorven schepen van openbare werken Frans Tijsmans. Het plaatje kon in huize Detiege, in de volkse wijk Luchtbal, alleen “klandestien” gespeeld worden.


Patrick Janssens (2004-2012)

Bij de ontvangst van De Strangers op het stadhuis kreeg hij een foto cadeau van een eerdere ontvangst, in 1977, door burgemeester Craeybeckx. Deze foto had een ereplaats in zijn kabinet.


Bart De Wever (sedert 2013)

De “bijna-slimste mens ter wereld van 2009” was in zijn jonge jaren sterk onder de indruk van De Strangers.