De Strangers over zichzelf, en BV’s over De Strangers.

Tussen 2008 en 2010 trok René Van Camp in het gezelschap van regisseur Guido Canfyn (camera en geluid) door het land om talloze bekende en minder bekende landgenoten te interviewen over De Strangers, hun oeuvre, en hun (eventuele) samenwerking.

Het resultaat is even divers en rijk als de geschiedenis van De Strangers!

Luc Appermont

Eén van Vlaanderens bekendste televisiepresentatoren, eerst op de BRT en daarna op VTM, zag De Strangers voor de eerste keer in de jaren 1960 optreden in Bilzen.


Luc Caals

Deze Schotense komiek draait al ettelijke decennia mee in de Vlaamse showbizz.


Tony Corsari

De ‘peetvader van de Vlaamse quizmasters’ presenteerde in de jaren 1950 en 1960 onder andere “De Muziekkampioen” en “Eén tegen allen”. Hij stopte in 1965 met een laatste aflevering van “Eén tegen allen” waarin hij tegelijk presentator en “uitdager” was. Nadien nam hij nog éénmaal de presentatie van een TV-show op zich, namelijk in 1972 voor “20 jaar Strangers”, op uitdrukkelijk verzoek van De Strangers zelf, met wie hij tijdens zijn actieve presentators-loopbaan heel veel heeft opgetreden.


Carl Huybrechts

De bekende sportcommentator van de VRT en jarenlang het “gezicht” van de “Night of the Proms” in Antwerpen en omstreken, heeft enkele zangers van het Harlem Gospel Choir het Antwerpse volkslied bij uitstek aangeleerd, getuige een fragment in “De laatste show”.


Tom Naegels

Deze voormalige journalist met onder meer wekelijkse columns in “De Standaard”, verwierf bekendheid als schrijver met zijn debuutroman “Los” en “Beleg”.


Lutgart Simoens

Eén van de pioniers in radioland, presenteerde zij vanaf 1969 gedurende 24 jaar wekelijks “Vragen staat vrij”, hét grote verzoekplatenprogramma op zondagavond van Radio 2 Antwerpen, en op vrijdag ook nog “Platenpoets”. Daardoor verdiende zij de bijnaam “De Engel van Vlaanderen”.


Dirk Stallaert

Als striptekenaar verwierf hij bekendheid vanwege zijn medewerking aan de stripreeksen NeroDe Kiekeboes en Suske en Wiske.In 1987 tekende hij een strip over De Strangers, naar een scenario van Patrick Vermeir.


Jan Van Rompaey

Jan Van Rompaey bestond nog uit zwart en wit toen hij in 1967 zijn eerste stappen zette op het TV-scherm. Sindsdien bewandelde hij alle mogelijke paadjes van televisieland. Hij verkende de weg van de satire met ‘Magesien’, ging met ‘Echo’ en ‘Terloops’in de richting van de human interest en stapte in volle vaart langs alle mogelijke vormen van praatprogramma’s. In 1967 interviewde hij De Strangers, ter gelegenheid van “15 jaar Strangers”, voor het toen populaire radioprogramma “Trammelant”.


Dirk Van Vooren

Gekend als Steven Stil in “Piet Piraat”, was hij tijdens het afscheidconcert van De Strangers op 14 mei 2002 sterk onder de indruk van Johns verkleedpartijen tijdens “Jantje zag eens pruimen hangen”, temeer omdat hij zelf een soortgelijke act had.


Gert Verhulst en Hans Bourlon

De oprichters van Studio 100 zingen “Antwarpe”, met een Dendermondse aanpassing door Hans Bourlon. Deze laatste was zeer gecharmeerd door een verrassingsvideo van De Strangers ter gelegenheid van het gouden jubileum van zijn ouders.