De Strangers over zichzelf, en BV’s over De Strangers.

Tussen 2008 en 2010 trok René Van Camp in het gezelschap van regisseur Guido Canfyn (camera en geluid) door het land om talloze bekende en minder bekende landgenoten te interviewen over De Strangers, hun oeuvre, en hun (eventuele) samenwerking.

Het resultaat is even divers en rijk als de geschiedenis van De Strangers!

Ben Crabbé

Vlaanderen leerde hem kennen als drummer bij ’De Kreuners’, maar daarnaast bouwde hij dankzij de BRT/VRT een rijkgevulde TV-carrière op. Hij presenteerde onder andere het spelletje “Topscore” en het mediamagazine “Nieuwe Maandag”. Vandaag kennen we hem vooral als de presentator van de populaire één-quiz “Blokken” waarin hij dikwijls – in een immitatie-Antwerps – naar De Strangers verwijst.


Ed Kooyman

In de jaren 1970 introduceerde hij, nadien ook met Herman Van Haeren, met succes de “folk/blue grass-muziek-met-een-antwerpse-inslag”.


Nicole & Hugo

Het bekendste Vlaams zangkoppel, actief sinds de jaren 1970, is wereldwijd beroemd omwille van hun deelname aan het Eurovisie-songfestival met “Baby Baby”, maar recent ook door hun versie van “Pastorale” van Ramses Shaffy en Liesbeth List.


Liliane Saint-Pierre

Deze zangeres vertegenwoordigde in 1987 Belgie op het Eurovisie-songfestival met “Soldiers of Love”, welk lied, zoals zoveel andere songfestivalnummers, prompt door De Strangers werd bewerkt. In 1987, met het 35-jarig jubileum van De Strangers, resulteerde dit in een gecombineerd “Eieren of joeng/Soldiers of love”-liedje, tot groot jolijt van Liliane.


Claudia Sylva

In de jaren 1960 zong zij als zestienjarige “J’ai pleuré” naar de hoogste regionen in de hitparade. De Strangers vormden dit prompt om tot “‘k Hem geblet”.


Luc Van de Poel

De gitarist bij de Antwerpse punkgroep “The Kids” was in zijn jonge jaren weg van de formidabele samenzang van De Strangers. De Strangersparodie “Punk” op Plastic Bertrand’s “Ca plane pour moi” (op zich in feite al een punk-parodie) vond in zijn ogen evenwel geen genade. “Het klonk voor gene meter!”


Eddy Wally

Wereldberoemd in Vlaanderen als charmezanger, sprong hij uit een vliegmachien, alleen maar om De Strangers te zien.