‘GEFT H’M VAN KATOEN’ 

DOOR 4TACT MÈ ALEX EN JOHN VAN DE STRANGERS®

De Strangers® leven nog! Enkele weken geleden doken Alex en John nog eens de studio in. Bob was er graag bij geweest, maar het heeft niet mogen zijn terwijl Nest op dit ogenblik van het zonnetje in Spanje geniet.

Ondersteund door Alex en John van De Strangers®, zong 4TACT een nieuwe versie van ‘Geft h’m van Katoen’ in. Het arrangement van ‘Funiculi Funicula’, want daar is de melodie op gebaseerd, werd ook in een nieuw, modern jasje gestoken.

De oorspronkelijke tekst van Alex dateert van 1998, toen België naar het WK in Frankrijk (…)

Lees meer in het Nieuwsbericht

Recentste berichten

  • Alex Boeye overleden
    11 januari 2024 Met droefheid melden wij u het overlijden van Alex Boeye. Alex was er bij van het prille…
  • De Nieuwsbrief #14
    Nieuwjaarswensen Het jaar loopt weer ten einde en hopelijk wordt 2022 beter dan 2021 en 2020. Hopelijk blijven we van…
  • De Nieuwsbrief #13
    Meet-and-Greet met De Strangers 8 oktober 2021 Het coronavirus blijft het nieuws bepalen, en voor De Strangers v’r Altaaid is…

Meer berichten zijn terug te vinden onder ‘Historiek’.


Steun ons!

Meer producten zijn te vinden in onze webshop!


Over de vzw

De vzw ‘De Strangers v’r Altaaid’, opgericht op 8 mei 2016, bundelt de krachten van enkele gedreven Strangersfans die de voorbije jaren elk afzonderlijk initiatieven hebben ontplooid ter instandhouding en bevordering van het artistieke patrimonium van de Antwerpse zanggroep ‘De Strangers’. De vereniging heeft tot doel het ontwikkelen, uitwerken en ondersteunen van initiatieven ter instandhouding en verspreiding van het artistiek patrimonium van de Antwerpse zanggroep ‘De Strangers’. Zo is het de bedoeling van de vzw om CD’s, DVD’s en boeken uit te geven waarbij uit het omvangrijke Strangersarchief zal geput worden, met nooit eerder vertoonde foto’s, artikels en dergelijke. Tevens kunnen er evenementen georganiseerd worden zoals ruilbeurzen en fandagen en kunnen er audiovisuele producties opgezet worden. De vzw zal dit in eigen beheer kunnen doen of in samenwerking met andere organisaties.

De stichtende leden

René Van Camp, sinds 1999 webmaster van DeStrangers.org en de drijvende kracht achter de succesvolle CD-box en het boek ‘De Strangers Compleet’.

Alex Vangeel, sinds jaren trouwe sponsor en organisator van evenementen in zijn ‘Afspanning Den Moor’ te Broechem.

Louis Welters, co-auteur van de Strangersrevue ‘Azzek nog zou trouwen’.


Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Bezorg ons uw naam en emailadres via het contactformulier en wij houden u op de hoogte van onze volgende activiteiten.


De Strangers

Opgericht in 1952 door Gust Torfs, Alex Boeye, Pol Bollansee en John De Wilde, kameraden uit de Antwerpse wijk ‘het Kiel’, brachten De Strangers in 1958 hun eerste plaat uit, in het Algemeen Nederlands. Het echte succes kwam in de jaren ’60 wanneer ze humoristische covers in het Antwerps brachten van bekende hits. Op het podium werden ze tussen 1968 en 1976 bijgestaan door René Van Laken, terwijl ook Bob Van Staeyen en Nest Adriaensen de groep definitief vervoegden. Sinds 2002 zijn ze officieel met pensioen, maar dan waren Gust en Pol, overleden in respectievelijk 1997 en 1984, er helaas niet meer bij. Maar ook na hun pensioen hebben De Strangers nog steeds van zich laten horen!

John

°Antwerpen, 29 september 1933

Enig en authentiek lid van de Strangers. Jan/John De Wilde is ogenschijnlijk de jongste en zeker de meest vitale spring in ’t veld, die grapjassend werd geboren en daarin constant blijft volharden. Hij is podiumverslaafd en ideeënrijk, soms wat onbeheerst, doch alleszins de spil van het gezelschap.

Nest

°Berchem, 31 mei 1941

(Er)Nest Adriaensen onttroont met zijn komst in 1975 benjamin Bob. Sinds zijn zeventiende is hij actief als beroepsgitarist-bassist, doorzwom hij alle muzikale waters en doorklieft hij alle luchten; vroeger als valschermspringer, nu als fervent motorrijder. Vandaar zijn legendarische onverstoorbaarheid en zin voor “luchtige” grappen.

In memoriam

Pol

°Berchem, 22 augustus 1929
+Berchem, 26 december 1984

Pol Bollansee was de ouderdomsdeken en lid vanaf het prille begin in 1952. Hij was de meest bezadigde van het quartet met het meest sonore geluid en bezat een kop die niet uit de groep was weg te denken. Uitzonderlijk plichtsbewustzijn en dito hulpvaardigheid. Op tweede Kerstdag 1984 overleed hij aan de gevolgen van een vijfde hartaanval.

Gust

°Antwerpen, 9 oktober 1929
+Antwerpen, 4 juni 1997

Gust Torfs was medeoprichter van De Strangers die hij, ondanks zijn vertrek in 1964 nooit echt verliet. Hij maakte hen met de meest succesvolle teksten tot wat ze nu zijn. Van gemengde Nederlands-Antwerpse komaf bezat hij een ideale combinatie van flegma en oorspronkelijk temperament. In de vroege ochtend van 4 juni 1997 overleed hij aan de gevolgen van een hersenbloeding.

René

°23 september 1938
+7 augustus 2016

Begin 1968 werd René Van Laken de vijfde Stranger. Hij was muziekleraar en een uitstekend muzikant. Zijn medewerking bleef, omwille van zijn drukke agenda, beperkt tot het podium, waar hij als een wandelend instrumentenarsenaal een rijkere klankkleur tijdens de live optredens bracht. Op 28 januari 1976 hield hij het bij de Strangers voor bekeken en bewandelde andere artistieke wegen bij het Consortium Antiquum, even Antwerps maar een heel stuk klassieker.

Bob

°Antwerpen, 10 maart 1936
+Antwerpen, 14 november 2020

Bob Van Staeyen vervoegde in 1964 De Strangers in vervanging van Gust Torfs. Het koele kalende hoofd leende zich uitstekend voor de zaakvoering en instandhouding van het geheel, dat hij met begeleidend gitaarspel, zoetgevooisd geluid en droogkomische tussenkomsten completeert. Artistiek autodidact, doseerde hij gewiekst zijn muzikale en fysieke reserves.

Alex

°Haasdonk-Waas, 12 oktober 1934
+ Antwerpen, 11 januari 2024

Alex Boeye stond in 1952 mee aan de wieg van De Strangers. Gebrevetteerd zwartkijker, perfectionist en baarddrager, oordeelde hij zichzelf wat misstaan in dat lollige gezelschap, waarvoor hij nochtans teksten leverde en zich fanatiek bleef inzetten. Op het podium hanteerde hij de gitaar.