De Strangers over zichzelf, en BV’s over De Strangers.

Tussen 2008 en 2010 trok René Van Camp in het gezelschap van regisseur Guido Canfyn (camera en geluid) door het land om talloze bekende en minder bekende landgenoten te interviewen over De Strangers, hun oeuvre, en hun (eventuele) samenwerking.

Het resultaat is even divers en rijk als de geschiedenis van De Strangers!

René Van Laken

De oud-Stranger haalt herinneringen op aan Nekka 1974 waar De Strangers als buitenbeentje in het rijtje Nederlandstalige kleinkunstenaars het meeste succes haalden. Waar o.m. Gerard Cox (’t Is weer voorbij die mooie zomer) en Loeki Knol (Algebra) door het publiek werden weggejoeld, kregen De Strangers, bij het aanslaan van de eerste akkoorden van “Antwarpe” iedereen in eerste instantie muisstil waarna een vol Sportpaleis losbarstte bij het refrein. Een kippevelmoment, dat René altijd is bijgebleven.


Jacky Coppejans

Gedurende de laatste vijftien jaar was hij de vaste begeleider van De Strangers, en eerder ook van o.a. La Esterella. Hij beleefde nog het meeste plezier aan de zogenaamde “Flandria”-tochten: tijdens de mosselvaarten vanuit Antwerpen naar Yerseke brachten De Strangers telkens met veel bijval een mini-concert.


Luk Smets

De ex-Pebble (“Seven horses in the sky”) werd nadien de rechterhand van producer Al Van Dam en in die hoedanigheid maakte hij onder andere voor De Strangers de nodige aangepaste arrangementen van de hits die ze parodieerden.


Wim Van Linden

Deze wijkagent (van het Antwerpse Deurne-Noord) met het hart op de juiste plaats organiseerde regelmatig benefietavonden voor kankerpatientjes, waarbij ook De Strangers optraden. Dit resulteerde o.m. in verschillende plaatopnamen van De Strangers met de Agenten Deurne-Noord en als klap op de vuurpijl een verrassingsact op de viering “40 jaar Strangers” in 1991 van deze wijkagenten met “A‘k ‘ne Stranger kon zijn”.