Editie 1 september 2020

Nieuw jasje voor DeStrangers.org én De Nieuwsbrief

Editoriaal

Deze tiende editie van De Nieuwsbrief is een speciale editie, en wel om drie redenen.

Ten eerste zijn het natuurlijk bijzondere coronatijden, met veel onzekerheden. Gelukkig hoeven De Strangersfans tijdens het afvragen welke coronamaatregelen of -beperkingen nu ook alweer gelden, zich niet het hoofd te breken over het verschijnen van de laatste Nieuwsbrief! Ook al ligt de amusementssector zo goed als stil, toch valt er iéts van nieuws te melden en dat willen we trouw aan ons schema U niet onthouden.

Ten tweede hebben we van de kalmte gebruik gemaakt om hard te werken aan enkele van onze ‘hangende’ projecten, waaronder het lanceren van een nieuwe website met betere integratie van onze webshop. Wat de webshop betreft, hebben we mooie plannen voor de toekomst, waarover later meer.

Ten derde grepen we met de nieuwe website de kans om ook De Nieuwsbrief in het geheel te integreren. De Nieuwsbrief ziet er vanaf nu dan ook iets anders uit dan vroeger, maar de inhoud blijft ongewijzigd.

Veel ontdekkingsplezier!


De Strangers houden zich goed

John verkleed als chirurg, in een reclamefoto uit 1970.

Zoals elke goede burger hebben De Strangers zich rigoureus aan de coronamaatregelen gehouden. Ze zijn weinig uit de deur gekomen, maar stellen het daardoor wel naar verhouding goed.

Nochtans zijn De Strangers door hun gevorderde leeftijd niet gespaard gebleven van ziekenhuisbezoeken. Dat zelfs in deze tijden de zorgmedewerkers hun gevoel voor humor niet verloren hebben, bewijst de bijzondere ervaring van John, die een heelkundige ingreep moest ondergaan.

Toen John klaarlag op de operatietafel, maakten de dokters hun entree onder het zingen van ‘Bij de Rijkswacht’. De toon was meteen gezet, en John zong zelf onder andere het toepasselijke “Mokt da mee, ‘k lig hier in de klinik, deze pee zie nog grijs van de schrik …” tijdens de operatie. Een dergelijke ingreep gebeurt tegenwoordig immers onder plaatselijke verdoving. Voor alle betrokkenen in ieder geval een aparte ervaring!

De Facebookkroniek

26 april – We maakten even een zijsprong naar Amerika met The Liar Tweets Tonight, een heerlijke satire geïnspireerd door Trump en gebracht door de lokale parodist Roy Zimmerman.

10 mei – Naar aanleiding van het overlijden van Little Richard deelden we beelden van ‘Strangers rokken on 45’ uit de jaren 1980.

18 mei – Geen Songfestival dit jaar, maar geniet van een krachtige bundeling van alle 33 Songfestivalparodies die De Strangers hebben uitgebracht tussen 1964 en 2016.

22 mei – We deelden ingekleurde beelden van ‘Paljakse van ‘ne vent’, oorspronkelijk verschenen op ‘Geschiedenis in kleur’.

31 mei – We vierden de 79ste verjaardag van Nest.

5 juni – Ook in Noord-Brabant hebben De Strangers fans. Geïnspireerd door ‘Antwarpe’, kreeg ook Bergen op Zoom een eigen stadslied, ons toegezonden door Stefaan, een Nederlandse ‘Vriend van De Strangers’.

14 juni – Naar aanleiding van het overlijden van Bonnie, een lid van The Pointer Sisters, deelden we ‘Rije’ van De Strangers.

2 augustus – Naar aanleiding van de 80ste verjaardag van Will Tura, bracht 4TACT een Strangersparodie op ‘Draai 797204’.


Beperkte coronahinder voor de vzw

Het Bestuur van de vzw ‘De Strangers v’r Altaaid’ prijst zich gelukkig dat ondanks het wegvallen van de geplande activiteiten in het voorjaar en de zomer, de vereniging financieel geen nadelige invloed heeft gekend door corona.

Normaliter had deze zomer de eerste ruilbeurs moeten doorgaan. Dit evenement hebben we evident moeten afgelasten, maar het is wel de bedoeling dat via een forum op deze website fans aan ruiling kunnen doen. Ook zullen we via onze webshop onze eigen vintage-artikelen te koop aanbieden.

Lancering 4TACT uitgesteld tot volgend jaar

De leden van 4TACT in de studio voor hun eerste videoclip ‘De Strangers Medley’.

4TACT is de voorbije maanden reeds meermaals in het nieuws geweest. De echte, officiële lancering was gepland voor half mei. Door de coronamaatregelen kon de persvoorstelling niet doorgaan, maar stilgezeten hebben de vier zangers nu ook weer niet.

In eerste instantie virtueel, maar later ook écht samen in een bubbel, hebben de 4TACTers duchtig aan het repeteren geweest. Ook hebben ze een parodie op ‘Draai 797204’ uitgebracht naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van Will Tura.

Naar alle waarschijnlijkheid zal 2020 een moeilijk jaar worden voor 4TACT door de coronaperikelen.

Niettemin staan er daarnaast toch nog enkele zaken op het programma dit jaar. Zo ondergaat 4TACT op 16 (en 17) september de vuurdoop met hun optreden in ‘Da Capo’ te Hove. De interesse was massaal, waardoor beide concerten al helemaal uitverkocht zijn.

De hoop is om in 2021 door te breken met ‘De Strangers Tribute Show’.


DE NIEUWSBRIEF

UITGEVER

RENÉ VAN CAMP
Verantwoordelijk uitgever

voor

De Strangers v’r Altaaid vzw
BE 0656 530 147
RPR Gent, afdeling Brugge

REDACTIE

VALERIA VAN CAMP, Tekstredactie
RENÉ VAN CAMP, Beeldredactie
LOUIS WELTERS, Redacteur nazicht

BEELDBANK

Het Strangersarchief &
De Strangers v’r Altaaid vzw

OPMAAK

EGERIA DESKTOP PUBLISHING